Het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) onder leiding van Jan Schoonenberg heeft op 13 juni in De Doelen in Rotterdam bij het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten met grote afstand de eerste plaats veroverd in de afdeling voor de jongste orkesten. De vakjury stelde: “Dit orkest laat zien wat de essentie is van muziek maken, dat is een groot compliment”. Verder oordeelde de jury dat het AIO een orkest is met veel nuances en symfonische kleuren dat aanstekelijk musiceert.

Naast de eerste prijs ontving het AIO ook, ex aequo met het Amersfoorts Jeugdorkest, de Herasonprijs. Deze juryprijs voor de meest indrukwekkende en creatieve uitvoering kregen zij voor hun originele vertolking van het stuk Randy van componist Wim van Binsbergen.

iao-nationaalconcours2015

Het AIO tijdens de finale in de Grote Zaal in De Doelen in Rotterdam

Het AIO bestaat uit circa 40 musici in de leeftijd van 10 tot 18 jaar uit Arnhem en omstreken. Het orkest bestaat al sinds 1958. Het AIO wordt bestuurd door een jeugdbestuur en alles wordt volledig door de leden zelf geregeld en georganiseerd.

Meer informatie bij Rutger Bosch (rutger.bosch@gmail.com) Secretaris Extern, of kijk op www.facebook.nl/aioconcerten of www.arnhemsinterscholairorkest.nl

De site van het Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten:

http://www.jijspeelttochook.nl