Op zondag 13 januari 2019 zingt bariton Tiemo Wang samen met Arnhem Sinfoniëtta de prachtige ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’ van Gustav Mahler in de Muzenzaal van Musis in Arnhem. Op het programma van het concert staan verder enkele liederen van Vaughan Williams, het symfonisch gedicht ‘Saul en David’ van componist Johan Wagenaar en een zelden gehoorde symfonie van Éduard Lalo.

Het concert opent met het symfonisch gedicht ‘Saul en David’ van de Nederlandse componist Johan Wagenaar. Opwindende muziek, waarin is te horen dat koning Saul ten prooi valt aan waanzinnige gedachten en hoe het harpspel van de jonge David hem weer tot bedaren weet te brengen. De muziek volgt nauwgezet het bijbelse verhaal waarop het is gebaseerd. Bariton Tiemo Wang voert daarna, samen met het orkest, de ‘Lieder eines fahrenden Gesellen’ van Gustav Mahler uit. Mahler was zelf erg op dit werk gesteld, en gebruikte verschillende thema’s hieruit opnieuw in zijn eerste symfonie. Tiemo Wang zingt met Arnhem Sinfoniëtta ook nog twee liederen uit de ‘Songs of Travel’ van de Britse componist Ralph Vaughan Williams. Het concert wordt besloten met de symfonie in g-klein van Éduard Lalo.  Deze Franse componist is vooral bekend van zijn ‘Symphonie espagnole’ voor viool en orkest. Lalo schreef nog meer symfonieën; twee daarvan heeft hij zelf vernietigd omdat hij er niet tevreden over was, maar zijn laatste symfonie bleef gelukkig wel behouden.

De bariton Tiemo Wang begon zijn muzikale carrière als violist, onder meer bij Het Gelders Orkest en de orkesten van de omroep. Als zanger heeft hij zich gespecialiseerd in barokmuziek en hedendaagse repertoire. Hij zingt regelmatig met barokgezelschappen in binnen- en buitenland, waaronder de Nieuwe Philharmonie Utrecht, BachPlus, Zefiro Torna en Il Gardellino uit België en Vocalconsort Berlin.

Arnhem Sinfoniëtta is een symfonieorkest voor goede en enthousiaste amateurmusici. Het orkest geeft jaarlijks meerdere concerten in Arnhem en omgeving, en heeft ook succesvolle concerten gegeven in Gera, de zusterstad van Arnhem in voormalig Oost-Duitsland. Het orkest staat sinds enkele jaren onder leiding van Alexej Pevzner. Alexej groeide op in Moskou, waar hij viool studeerde aan de beroemde Gnessin Muziekschool en aan het Muziek College van het Conservatorium van Moskou. Sinds 1994 is hij tweede concertmeester bij Het Gelders Orkest, daarnaast treedt hij regelmatig op met diverse ensembles, als violist of als dirigent.

Het concert van Arnhem Sinfoniëtta vindt plaats op zondag 13 januari 2019 om 15.00 uur in de Muzenzaal van Musis in Arnhem. Kaarten kosten € 20,00 (jongeren € 10,00) en zijn te koop bij het bespreekbureau van Musis, via de website www.Musisenstadstheater.nl en ‘s middags aan de zaal.