Het Arnhems Interscholair Orkest oefent in de Kruiskerk.

Het Arnhems Interscholair Orkest (AIO) is op zoek naar leden, sponsors en opdrachtgevers. Voorzitter Romy Baars (16) zette alles op alles om een nieuwe contributieverhoging te voorkomen. In het kader van ’tering naar de nering’ is het tweejaarlijkse concertreisje naar een ver buitenland geschrapt. De bezuinigingskam is door de begroting gehaald: het AIO gaat in de meivakantie niet naar Griekenland, zoals in eerste instantie was gepland, maar naar het Duitse Mannheim. Toch moest de contributie worden verhoogd naar 150 euro per jaar.

Zorg
“De bezuinigingen in de zorgsector werken ook niet mee”, zegt Romy Baars. “We worden minder geboekt door de verschillende tehuizen. Er is geen geld meer voor. Gelukkig springt de gemeente Arnhem soms bij. Daardoor hebben we de concerten bij de Braamberg en ’s Koonings Jaght in ieder geval nog kunnen laten doorgaan.”

Tieners
Het AIO is een orkest voor tieners, door tieners. Alleen de raad van advies bestaat vooral uit ouders. Maar verder? De administratie, de boekhouding, de public relations, het overleg met de dirigent, het uitstippelen van de koers: het wordt allemaal gedaan door de jongens en meisjes zelf.