Arnhems Trompetterkorps Rijnsburg 2015_2 (bron Leidsch Dagblad)De jaarlijks terugkerende bloemenshow met 72 praalwagens, waarop in totaal maar liefst 300.000 ingestoken bloemen zijn verwerkt, werd afgelopen zaterdag voor de 70e keer in Rijnsburg en omgeving gehouden.

Voor het Arnhems Trompetterkorps was dit de tweede keer in korte tijd dat zij haar muzikale bijdrage mocht leveren aan dit groots opgezette evenement. Ruim 250.000 toeschouwers hebben de stoet, met het thema ‘Sound of Flowers’ aan zich voorbij zien trekken.

Onder de stralende zon leverde het Arnhemse korps een prestatie van formaat. Strak qua discipline en muzikaal krachtig presenteerde de muzikanten zich aan het Rijnsburgse publiek.

Halverwege de Parade stonden de camera’s van omroep MAX opgesteld en met de pittige mars Bravura is ‘the Arnhem Sound between Flowers’ op beeld vastgelegd.

In de avond stond de plaatselijke taptoe op het programma waar het Arnhems Trompetterkorps en Drum en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt hun gezamenlijke themashow ‘Say Cheese’ ten uitvoer brachten. Voor de derde keer dit jaar traden de samenwerkende korpsen met deze show op en met een swingende versie van Tulpen uit Amsterdam kregen ze bij de opmars direct het publiek enthousiast. Luidkeels werden de oer Hollandse en super gezellige liedjes meegezongen kregen de twee figurerende Frau Antjes de handjes flink op elkaar.

De complimenten waren niet van de lucht en een citaat van een toeschouwer na afloop: ‘jullie hebben de show echt gestolen!’. Hier past alleen maar trots op een geleverde prestatie.

Meer weten over de korpsen? Bezoek de Facebookpagina en de website: www.arnhemstrompetterkorps.nl

Arnhems Trompetterkorps Rijnsburg 2015_3 (bron Leidsch Dagblad)