ATK_NK_3Op uitnodiging van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO) heeft het Arnhems Trompetterkorps op zaterdag 24 januari deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap Marching & Music Contest in Waalwijk.  De Arnhemse muzikanten hebben deze uitnodiging te danken aan de geleverde prestatie tijdens het concours in november 2014 waar zij met 85,33 promoveerde naar de eerste, en hoogste, divisie. Alle muziekkorpsen die meer dan 80 punten halen tijdens een concours worden door de KNMO uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap en zijn vrij om dit te doen of juist niet te doen. Het ATK heeft deze uitnodiging aangenomen en kwam uit in de 2e divisie, sectie Blaaskorpsen.

Twee van de drie juryleden hebben het korps ook tijdens het eerdere concours beoordeeld en wisten dus precies wat goed en minder goed was uit de vorige prestatie en of het korps iets gedaan heeft met de verkregen feedback.  Dat er stevig is gerepeteerd was voor de jury duidelijk want de geleverde inspanning is beloond met een krachtige en prachtige 90 punten waardoor het Arnhems Trompetterkorps terecht Nederlands Kampioen is geworden. Het behaalde resultaat is direct aanleiding om vast verder te denken dan vandaag. De eerste gedachten om in november 2015 opnieuw deel te nemen aan een concours zijn alweer gevormd en heel voorzichtig wordt zelfs gesproken over deelname in 2017 aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade.

Voor een groot en goed ATK zijn muzikanten nodig die met de huidige groep dit avontuur willen gaan beleven en waarmaken. Hierom is per direct is aanvulling nodig in de volgende secties: slagwerk, trompet, trombone en bas. De andere secties kunnen ook versterking gebruiken maar dit kent minder urgentie. Het ATK daagt muzikanten en aspirant muzikanten uit Arnhem en omgeving uit om op dinsdag en vrijdag uit de luie stoel te komen en niet langer te kijken naar talentenshows op tv maar daadwerkelijk het eigen talent aan te spreken en dit verder te ontwikkelen bij het ATK! Twijfel niet, dit is het juiste moment om in te stappen. Repetities vinden plaats in muziekgebouw Quattro Musica aan de Honigkamp in Presikhaaf, Arnhem.
Voor informatie: www.arnhemstrompetterkorps.nl