Arnhems symphonie-orkest NOVAOp vrijdag 22 november 2013 treedt NOVA op in de Diaconessenkerk (Izaak Evertslaan 11), de vaste locatie voor onze optredens. Onder muzikale leiding van onze nieuwe dirigent Manuel Visser brengen wij dit keer een Oostenrijks-Duits programma met Schubert, Bruckner, Bruch en Hindemith. Voor de laatste twee componisten bieden wij het pod ium aan de jonge getalenteerde altviolist Hessel Moeselaar die met NOVA de Trauermusik (Hindemith) en de Romance op. 85 (Bruch) speelt.

Het is niet helemaal toeval dat hij NOVA als podium gebruikt, want op zijn achtste begon hij met vioolles bij onze dirigent Manuel Visser. Zes jaar later, in 2009, kwam hij bij de Academie Muzikaal Talent. Na ruim een jaar vioolles te hebben gehad van Joyce Tan krijgt hij inmiddels altvioolles van Guus Je ukendrup. Hessel deed mee aan verschillende concoursen, waaronder het Herman Krebbers Concours (eerste prijs en publieksprijs) en het Prinses Christina Concours (tweede prijs en laureatenprijs). Hij heeft regelmatig opgetreden als solist, in ensembles en in orkesten. In 2008 soleerde hij in het Zaantheater met het Promenade Orkest in het dubbelconcert van Bach. Sinds 2008 maakt hij deel uit van het Noordhollands Jeugdorkest. Als altist speelt hij daarnaast in een strijkkwartet dat als Youngsters Corner Quartet meedeed aan de Zeister Muziekdagen 2010 en masterclasses kreeg van leden van het Jerusalem Quartet. Hij bespeelt een altviool gebouwd door Saskia Schouten, die hij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Wij beloven een zeer bijzonder concert ten gehore te brengen en nodigen u van harte uit om bij dit optreden aanwezig te zijn. Het optreden begint om 20.15 met halverwege het concert een pauze. Na afloop is er ruimte om onder het genot van een drankje nog wat met elkaar na te praten.

De toegangsprijs voor het jaarlijks concert bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot 16 jaar.

Meer informatie over NOVA kunt u vinden op onze website:
www.arnhemssymphonieorkestnova.nl