Ruim 50 enthousiaste muzikanten hebben vrijdag 15 april jongsleden met elkaar de eerste repetitie beleefd van de Combinatieband Arnhem.

De Combinatieband is een gelegenheidsorkest van Arnhemse verenigingen bestaande uit de Majorettepeloton Parade Girls, Showband Mystique, StageBand Mysique en het Arnhems Trompetterkorps.
In de periode van zes tot en met negen juli zal de Combinatieband in totaal maar liefst acht gezamenlijke optredens verzorgen tijdens Taptoe Arnhem, ofwel Arnhem Tattoo.
Ook is deze combinatieband te zien tijdens de Streetparade op zaterdagmiddag 9 juli door de binnenstad van Arnhem.

Tijdens de taptoe vertegenwoordigen deze muziekkorpsen de Arnhemse Marchingbands en zullen zij te zien zijn in een deelnemersveld bestaande uit (militaire)korpsen uit de hele wereld waaronder Oostenrijk, Wit Rusland, Abu Dhabi, Moldavië en Italië.

In de komende maanden zullen de korpsen met grote regelmaat met elkaar repeteren. De gezamenlijk te spelen werken zijn onder andere Rolling in the Deep, waarop de Parade Girls hun show zullen laten zien, daarnaast zullen Victory Day en Alliance of the Free ten gehore worden gebracht.

Wat vrijdagavond in het bijzonder opviel was het enthousiasme, de gretigheid en de gedrevenheid van deze groep muzikanten. Haast nog opvallender is de grote groep tieners en jongvolwassenen die met enorme passie hun instrument bespelen. Het is te zien dat iedereen er zin in heeft en dat ze erop gebrand zijn een prestatie van formaat neer te zetten waar Arnhem trots op kan zijn.

Wil je komen kijken bij de gezamenlijke repetities of bij een van de individuele korpsen, kijk dan op de Websites en Facebookpagina’s.
Om jou te herkennen en te kunnen verwelkomen als gast tijdens de druk bezochte korpsrepetities, mail dan even naar: bestuur@showbandmystique.nl of info@arnhemstrompetterkorps.nl