Zondag 8 januari 2018 was het dan zo ver! Maanden van voorbereiding kwamen ten einde en de geheimhouding werd verbroken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Muziekvereniging Mystique verscheen naast een ruime vertegenwoordiging vanuit KNMO en AFvM ook Burgemeester Ahmed Marcouch ten tonele. . . . Niet alleen om te genieten van een nieuwjaarsopeningsnummer van de Stageband, maar ook voor het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding.

De eer viel te beurt aan Mary van der Linden, inmiddels 50 jaar verbonden aan Mystique en haar rechtsvoorgangers. Hiervan was zij ruim 25 jaar bestuurslid, bovendien het penningmeesterschap tot haar taken rekenend. Ook was en is zij actief op allerlei fronten, die in een actieve vereniging als Mystique voorkomen.

Behendig wist Burgemeester Marcouch de versierselen van de Onderscheiding bij Van der Linden op te spelden onder begeleiding van dankwoorden voor haar inzet ten behoeve van haar vereniging Mystique en daarmee aan het Arnhems cultuurfront in het algemeen. “Deze Koninklijke Onderscheiding zij een blijk van waardering aan Mary van der Linden voor de tomeloze inzet gedurende inmiddels een halve eeuw!” aldus Burgemeester Marcouch.

Felicitaties ook van de zijde van KNMO en Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen aan het adres van Mary van der Linden!