opening1Een betere dag had organisator Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen niet kunnen kiezen: de hele dag droog weer en volop zon! Na het uitpakken van de gebruikelijke attenties op Vaderdag togen vele inwoners van Arnhem richting het Arnhemse park Sonsbeek voor een gezonde wandeling, genieten van de natuur, het gezellig bezoek aan een terras en afgelopen zondag ook -als extraatje- genieten van dans en muziek uitgevoerd een twintigtal o.m. bij de AFvM aangesloten verenigingen/groepen. Op een zevental podia verspreid in Sonsbeek zagen diverse professionele presentaties het voetlicht uiteenlopend van twirl, werelddansen, harmonie, fanfare, accordeon, majorette, vlaggenparade, klarinettenkoor, flamenco, bigband, vioolorkest, amusementsorkest en streetdance. Een genot voor ogen en oren van de vele enthousiaste bezoekers, die desgevraagd en middels daverend applaus een uiterst positieve reactie gaven op hetgeen hen werd geboden.

Dank is de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen verschuldigd aan de enthousiaste inzet van de vele deelnemende verenigingen/groepen met leden in de leeftijden van 8 tot wel 80! Een bewijs dat iedereen cultureel actief kan worden, instrumentaal dan wel door dans en beweging. Leeftijd is dus zeker geen excuus, eerder vaak dringende aanleiding muziek of dans als amateur op te pakken!

Na afloop van een zeer gevarieerd programma kunnen zowel publiek, deelnemers als organisatie terugzien op een bijzonder geslaagde succesvolle muziekdag gehouden onder het motto “Kleurrijk muziek in Sonsbeek”!

Foto’s van Kleurrijk muziek in Sonsbeek treft u aan onder het kopje foto’s.