Op zondagmiddag 29 oktober 2017 zoekt harmonieorkest Crescendo-Elden-Arnhem de ruimte op. In het Posttheater in Arnhem laat het orkest muziek klinken, die alles met ruimte(vaart) te maken heeft. Het concert wordt in samenwerking met de Koninklijke Rosendaalsche Kapel (KRK) georganiseerd, die het deel vóór de pauze voor haar rekening zal nemen.

Voordat Crescendo u meeneemt de ruimte in, houdt de KRK u nog even aan de grond. Zo kunt u luisteren naar Klezmeriana, A Tribute to Amy Whinehouse, Verona, Centuria en Adele in Concert. Met het indrukwekkende Hindenburg spelen we een in memoriam voor de bekende zeppelin de Hindenburg die in 1937 verongelukte en waarbij 36 mensen het leven verloren. In de muziek zijn de stadia van de fatale vlucht goed te horen: Die Hindenburg, The Journey, The Inferno, Hymn of Silence en The Legend. Hoewel het concert van KRK geen thema heeft zult u zeker verrast worden door de gekozen nummers. Feels like heaven ;-). Geniet ervan! Na de pauze: ready for take-off!

Er zijn veel films en muziekstukken die geïnspireerd zijn op het heelal met al zijn hemellichamen. Apollo 11 laat u het aftellen, het lanceren van de raket en de eerste stappen van de mens op de maan mee beleven. Wie kent er niet de film Star Wars met de bijbehorende muziek? Veel (jong) volwassenen zijn opgegroeid met de science fictionsupermarionation serie Thunderbirds met de familie Tracy en lady Penelope. Natuurlijk mag Space Oddity van David Bowie niet ontbreken, bij sommigen beter bekend als Major Tom. En wat dacht u van What a wonderful world en Fly me to the moon? De muziek van Crescendo zal een feest der herkenning zijn. Kom naar het Posttheater en maak het mee! Voor de prijs hoeft u het niet te laten, want de entree is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.