Opening Kunsmake! door een aantal leden van het Arnhems Trompetterkorps
Echt alles zat woensdagmiddag mee tijdens de kick-off van het Music Kids project van het Arnhems Trompetterkorps in park Presikhaaf. Het weer, overal leuke workshops en meest belangrijk was de enorme belangstelling van kinderen uit de wijk.

De totale organisatie van het Kinder Kunsmake! Festival was in handen van het Kunstbedrijf Arnhem en voor het Music Kids project was een mooie tent met beschikbaar waar de kinderen naar hartenlust een groot aantal instrumenten konden bespelen. Er was enorme belangstelling voor trompet, bugel, grote trom, kleine trom, de pBone (een knaloranje trombone) maar vooral voor de sousafoon. Dat was niet zo raar want kinderen gingen op de foto, al blazend op dit mega grote instrument! Voor wie het langst een noot kon aanhouden is er zelfs een prijs uitgeloofd die op 6 juni zal worden uitgereikt. De foto’s van deze middag waren al direct online zodat iedereen bij thuiskomst zijn of haar foto kon bekijken op de website van het korps. Na afronding van de workshop kregen de kinderen een kleurplaat, een heuse button van de Music Kids én een uitnodiging voor aanstaande zaterdag mee naar huis.

Deze kick-off is de start van wat moet leiden tot, als het even kan, een jeugdkorps. Op deze manier kunnen kinderen lekker muziek maken met leeftijdsgenootjes en groeien als muzikant.
Om nog beter kennis te maken met het Arnhems Trompetterkorps is er een waanzinnige kennismaking gepland op zaterdag 6 juni met voor elk wat wils. Alle instrumenten kunnen nogmaals worden uitgeprobeerd en als je je even wilt uitleven kan je buiten het gebouw terecht op het springkussen. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen worden er nog 5 gratis proeflessen aangeboden.
Voor de volwassenen is er ook voldoende te beleven want voor de ‘groten’, liggen er ook instrumenten klaar. Het Arnhems Trompetterkorps heeft namelijk alles in huis wat jij zoekt!
Dus kom naar muziekgebouw Quattro Musica aan de Honigkamp, tussen 13.00 en 15.00 uur op zaterdag 6 juni!!
Voor informatie maar ook voor foto’s van Music Kids: www.arnhemstrompetterkorps.nl