Het Kinder Kunsmake Festival in de Arnhemse wijk Presikhaaf had in mei dit jaar de primeur. Hier startte de campagne om kinderen enthousiast te maken voor slagwerk en blaasmuziek.

Vette pret @ MusicKids

De realisatie van MusicKids is een feit! Na de zogenoemde kick-off volgden nog drie jeugdevenementen waar kinderen naar hartenlust instrumenten konden uitproberen. Vooral de sousafoon was een schot in de roos want alle kinderen kregen geluid uit machtig grote instrument.

Dat de MusicKids vette pret hebben tijdens hun lessen is goed te zien op de foto. Naast serieus leren is er veel ruimte voor plezier en het enthousiasme is dan ook groot. Bij het maken van de foto vertelden ze graag wel minstens 10, nee 20, nee…maar liefst 50 extra kids te willen hebben om muziek mee te maken zodat ze met elkaar een jeugdkorps kunnen vormen. Voldoende reden om door te gaan met de activiteiten voor het enthousiasmeren van de kinderen uit de omgeving.

Ambities van het korps

Een grote groep MusicKids is natuurlijk één van de ambities. Met de realisatie van een andere ambitie, namelijk deelname aan het WMC 2017, is in november vorig jaar gestart.

Voor het eerst in lange tijd werd deelgenomen aan een KNMO concours waar het korps promoveerde van de tweede naar de eerste divisie. Het behaalde aantal punten vormde het startbewijs voor deelname aan het NK begin dit jaar waar het kampioenschap in de wacht werd gesleept.

Trots maar met beide benen op de vloer wordt serieus verder gewerkt aan de muzikale ontwikkeling van de individuele muzikant en de groep als geheel.

Velen zal het niet ontgaan zijn dat het Arnhems Trompetterkorps de afgelopen jaren in kwantiteit enigszins heeft ingeboet. Echter, de behaalde resultaten tot nu toe sterkt de overtuiging dat het haalbaar is om te groeien en de ambitie voor deelname aan het WMC te realiseren.

De groep muzikanten is enthousiast en repeteert iedere week onder leiding van dirigent Marcus Kerpershoek met veel plezier onder andere aan marsmuziek, de themashow Say Cheese en de huidige galashow.

De plannen voor het komende jaar zijn de uitvoering van zowel thema- als galashow, het leggen van de basis voor een nieuwe galashow, deelname aan een concours en niet in het minst het voeren van een daverende campagne voor het werven van veel nieuwe muzikanten.

Voor informatie kan je terecht op de Facebookpagina en website van het korps: www.arnhemstrompetterkorps.nl