Op vrijdag 23 september start bij Muziekvereniging Crescendo het nieuwe semester voor muzieklessen in de Muziekboerderij, Klapstraat 72B Elden (Arnhem Zuid).

Zo zijn er lessen Basisvorming met blokfluit, trommel of een instrument naar keuze. De basisopleiding is voor leerlingen van de groepen 4, 5 en 6 van de basisschool.

De kinderen krijgen les in groepjes gedurende twee tot drie kwartier per week afhankelijk van de groepsgrootte. Het eerste semester van de basisopleiding is gericht op kennismaking met de vele verschillende instrumenten die binnen het harmonieorkest voorkomen: slagwerk instrumenten, koper- en hout-blaasinstrumenten. Spelenderwijs worden de basisbeginselen van het notenschrift behandeld. Het voornaamste doel is plezier te beleven aan het maken van muziek.

Na de basisopleiding kunnen de leerlingen kiezen om verder te gaan met de opleiding op een instrument naar keuze. Mocht de keuze nog te moeilijk zijn, dan is er de mogelijkheid een oriëntatiecursus op een instrument te volgen.

Samenspel wordt altijd gestimuleerd. Zo zijn er diverse sectie-ensembles (bijv. hoorn, klarinet, fluit, slagwerk) en het leerlingenensemble dat een bijzondere plaats inneemt in de vereniging. Alle leerlingen van de eigen opleiding en daarbuiten kunnen hieraan deelnemen. De kroon op het werk is het volwaardig mee spelen in het harmonieorkest!

De opleidingen van Crescendo staan open voor jong en oud, uit Arnhem en omgeving. De opleiding is gecertificeerd door Kunstkeur. Zowel de lessen als de ensembles staan onder leiding van bevoegde docenten. Er kunnen landelijk erkende diploma’s behaald worden.

Crescendo Elden Arnhem bestaat uit een harmonieorkest, leerlingenensemble en dweilband en is een actieve vereniging met leden in alle leeftijdscategorieën. Door het jaar heen worden diverse concerten gegeven, vaak met een showelement dat zowel leden als het publiek erg aanspreekt. Ieder concert of evenement heeft een eigen, vaak vernieuwend karakter.

Voor meer informatie over opleidingen en aanmeldingen kun je terecht bij het secretariaat van de vereniging via: info@crescendo-elden-arnhem.nl of de website: www.crescendo-elden-arnhem.nl .