Na het genieten van een welverdiende vakantie hervat ieder zijn reguliere activiteiten. Ook de muziekverenigingen aangesloten bij de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen starten deze maand met hun opleidingen van majorettes en muzikanten voor een van hun groepen, orkesten of ensembles. Een vernieuwd programma is samengesteld en wordt ingestudeerd door de enthousiaste leden.

Voor belangstellen voor of gewoon nieuwsgierigen naar deelname aan activiteiten van een muziekvereniging is juist nu het moment ideaal de komende dagen de knoop door te hakken. Niet langer afwegen, maar de overweging omzetten in een besluit tot aanmelding bij een muziekvereniging in Arnhem.

In iedere wijk is wel een muziekvereniging actief. Repeteerlocaties, ledeninformatie, repertoire en eventueel instrumentarium zijn vooraf in te zien via de websites van de muziekverenigingen. Een ruim inzicht kan worden verkregen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl waar de via links alle aangesloten verenigingen te benaderen zijn. Het muziekinstrumentarium loopt overigens uiteen van slaginstrument als trom, tenortrom of lyra tot blaasinstrument als trompet, bugel of klarinet, accordeon, enzovoorts. Zelfs een muziekvereniging te paard is gemeente Arnhem rijk!

Ook voor hen die op basis van muziek willen bewegen zijn mogelijkheden te over in Arnhem. Bij de AFvM is namelijk ook een majoretteverenigingen aangesloten, die u desgewenst nadere informaties wil geven over de mogelijkheden voor u of uw dochter/zoon. Nadere gegevens van ook deze vereniging treft u aan op de AFvM-website.

Heeft u echter nog  vragen of wilt u toch al vooraf meer weten? Neem hiervoor via telefoon of email contact op met de secretaris van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen of met de secretaris van de door u geselecteerde vereniging.  Ook kan vrijblijvend –bij voorkeur op afspraak- een repetitie van een vereniging worden bezocht. Raadpleeg ook voor nadere gegevens de website van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl en zet uw plannen nu om in actie. Dus kom in actie en meldt u aan!