SayCheese2Het Arnhems Trompetterkorps en Drum- en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt hebben tijdens de bevrijdingstaptoe in Deventer met hun gezamenlijke show voor een waar spektakel gezorgd.

Direct bij de opmars, waar een swingende Tulpen uit Amsterdam werd ingezet, was het duidelijk: zowel de muzikanten als het publiek had er zin in. Het in traditionele klederdracht geklede korps, compleet met hoofdkapje voor de dames, een boeren zakdoek om de nek bij de heren en oer Hollandse klompen aan de voeten bij een ieder betraden de muzikanten het taptoeterrein. Geheel tot ieders verrassing had dirigent Marcus Kerpershoek zich verkleed als ‘kaasmeisje’ en wist direct alle aanwezigen op zijn hand te krijgen. Zijn aanwezigheid werd met luid gelach en applaus gewaardeerd en nog vóórdat de speakertekst in zijn geheel was uitgesproken ontstond door het stadion een Wave die zijn weerga niet kent. De duizenden personen zongen luidkeels mee met Aux Champs- Élysées, Oh Johnny en de vele, vele overbekende hits die verwerkt zijn in strakke arrangementen en een los uitgevoerde choreografie. Het laatste nummer van de show is De Hoogste Tijd, bekend van André Hazes dat door het publiek werd beloond met een ‘we want more’!

Alvorens het taptoe terrein te verlaten bedankten de muzikanten het publiek door enthousiast met pet en zakdoek naar hen te zwaaien, waarna de Radetzkymars werd ingezet en daarmee was de première van themashow Say Cheese een feit.

Complimenten waren niet van de lucht en de aanwezige Canadezen spraken lovende woorden zoals ‘you were amazing’, en ‘fabulous’. Na een prachtige finale met hierin zowel het Canadese als het Nederlandse volkslied keerden de samenwerkende korpsen A tot en met Z huiswaarts. En nu: weer met beide klompen op de vloer en werken aan perfectionering van de show en op naar de volgende taptoes. De eerstvolgende gelegenheid waar je de themashow kunt bewonderen is op 13 juni tijdens taptoe Dieren.