Foto Wouter Rijnbende

Foto Wouter Rijnbende

Zaterdag 8 augustus wordt voor de 70ste keer de Flower Parade gehouden waar in totaal maar liefst 70 praalwagens, voertuigen en muziekkorpsen te bewonderen zijn. Jaarlijks trekt dit evenement meer dan 250.000 bezoekers en de stoet trekt van Rijnsburg via Katwijk naar Noordwijk.

Eén van de deelnemende korpsen is het Arnhems Trompetterkorps. Het korps heeft startnummer 67 en zal vanaf 13.00 uur zorgen voor muzikale omlijsting van dit evenement. Halverwege de route in Rijnsburg worden door omroep MAX, t.v. opnamen gemaakt die later dit jaar worden uitgezonden. De kans is dus groot dat het korps dan te zien zal zijn.

Traditiegetrouw wordt op de dag van de Flower Parade ook taptoe Rijnsburg georganiseerd. Tijdens de taptoe zal het Arnhems Trompetterkorps een gezamenlijk optreden verzorgen met Drum en Showfanfare Mr. H.M. van der Zandt. Voor de derde keer dit jaar zullen zij de themashow ‘Say Cheese’ uitvoeren in oer Hollandse klederdracht en op onvervalste klompen!

De show bevat heerlijke bekende melodieën zoals ‘ik hou van Holland’, ‘Tulpen uit Amsterdam’ maar de toeschouwers kunnen zich ook nog herinneringen ophalen aan hun vakantie want een swingende uitvoering van Vivre, Oh Champs Elysees en Viva España passeren de revue.

De samenwerking van het Arnhems Trompetterkorps en van der Zandt blijkt haar vruchten af te werpen. Eén van de doelstellingen was het vergroten van de aantrekkingskracht van beide korpsen en de eerste nieuwe muzikanten hebben zich inmiddels aangemeld. Ook stromen de eerste aanvragen binnen om volgend jaar deel te nemen aan taptoes.

Geheel nieuw is het project Music Kids. Met een hiervoor speciaal in het leven geroepen team staat het korps met een informatiestand, compleet met instrumenten en promotiemateriaal, bij evenementen waar veel jeugd is. Onlangs waren de Music Kids aanwezig tijdens de start van Jeugdland bij de Rijnhal waar het zich kon verheugen op een niet aflatende stroom kinderen die enthousiast de instrumenten kwamen testen. Het mooie is: de eerste kinderen hebben zich al aangemeld om na de zomervakantie muziek te komen maken!

Wil je meer weten over het Arnhems Trompetterkorps, de activiteiten, de vacatures op instrumenten en de Music Kids? Bezoek de Facebookpagina of de website: www.arnhemstrompetterkorps.nl