Nu de vakantieperiode er voor de meesten onder ons aanbreekt zijn de Arnhemse majorette- en  muziekverenigingen druk doende met voorbereiden van nieuwe opleidingen majorettes en muzikanten voor een van hun groepen, orkesten of ensembles. Nieuw uit te voeren werken en shows worden voor een jaarlijks nieuw programma geselecteerd om vervolgens na de vakantieperiode ingestudeerd te worden.

Ook het repertoire wordt aangepast en nieuw ingestudeerde uitvoeringen worden opgenomen in tijdens optredens uit te voeren programma’s en uitvoeringen.

Indien u als lezer deelname overweegt aan een majorette- of muziekvereniging is juist nu het moment ideaal de komende tijd de knoop ook door te hakken en u definitief aan te melden bij een muziek- en majorettevereniging in Arnhem. In iedere wijk is wel een verenigingen actief. Repeteerlocaties, deelnameregels, repertoire en eventueel instrumentarium zijn vooraf in te zien via onder meer de websites van de muziekverenigingen. Een ruim inzicht hierin kan worden verkregen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl waar de via links alle aangesloten verenigingen te benaderen zijn. Het muziekinstrumentarium loopt overigens uiteen van slag-/samba-instrument als trom, tenortrom of lyra tot blaasinstrument als trompet, bugel of klarinet, accordeon, enzovoorts. Overigens is Gemeente Arnhem eok een muziekvereniging te paard rijk!

Voor hen die op basis van muziek willen bewegen zijn er vele mogelijkheden in Arnhem. Bij de A.F.v.M. is namelijk ook een majorettevereniging aangesloten, die u desgewenst nadere informaties kan geven over de mogelijkheden voor u of uw dochter/zoon. Nadere gegevens van ook deze vereniging treft u aan op de A.F.v.M.-website.

Mogelijkheden te over dus. Heeft u nog  vragen of wilt u gewoon vooraf al meer weten? Neem hiervoor via telefoon of email contact op met de secretaris van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen of met de secretaris van de door u geselecteerde vereniging.  Ook kan vrijblijvend –bij voorkeur op afspraak- een repetitie van een vereniging worden bezocht. Raadpleeg ook voor nadere gegevens de website van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl en zet uw plannen nu om in daadwerkelijke actie. Dus meldt u aan! Want ook u bent welkom in onze muzikale gelederen.