Nu de vakantieperiode er voor de meesten onder ons voorbij is, gaan ook de majorette- en muziekverenigingen van start met een nieuwe opleiding van majorettes en muzikanten voor een van hun groepen, orkesten of ensembles. Nieuw uit te voeren werken worden voor een jaarlijks nieuw programma geselecteerd om ingestudeerd te worden door de leden.

Ook het repertoire kan worden aangepast en nieuw ingestudeerde uitvoeringen worden opgenomen in tijdens optredens uit te voeren programma’s.

Als de lezer belangstelling heeft voor deelname aan een muziekvereniging is juist nu het moment ideaal de komende dagen de knoop door te hakken en de overweging om te zetten in een definitief besluit tot aanmelding bij een muziekvereniging in Arnhem. In iedere wijk zijn wel een of meer muziekverenigingen actief. Repeteerlocaties, deelnameregels, repertoire en eventueel instrumentarium zijn vooraf in te zien via onder meer de websites van de muziekverenigingen. Een ruim inzicht hierin kan worden verkregen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl waar de via links alle aangesloten verenigingen te benaderen zijn. Het muziekinstrumentarium loopt overigens uiteen van slaginstrument als trom, tenortrom of lyra tot blaasinstrument als trompet, bugel of klarinet, accordeon, enzovoorts. Zelfs een muziekvereniging te paard is gemeente Anhem rijk!

Ook voor hen die op basis van muziek willen bewegen zijn de mogelijkheden te over in Arnhem. Bij de AFvM zijn namelijk ook een aantal majorette-/twirlverenigingen aangesloten, die u desgewenst nadere informaties willen geven over de mogelijkheden voor u of uw dochter/zoon bij betreffende majorette-/twirlverenigingen. Nadere gegevens van ook deze verenigingen treft u aan op de AFvM-website.

Mogelijkheden te over dus. Heeft u echter nog vragen of wilt u toch al vooraf meer weten? Neem hiervoor via telefoon of email contact op met de secretaris van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen of met de secretaris van de door u geselecteerde vereniging. Ook kan vrijblijvend –bij voorkeur op afspraak- een repetitie van een vereniging worden bezocht. Raadpleeg ook voor nadere gegevens de website van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl en zet uw plannen nu om in actie. Dus meldt u aan!