Nu de vakantieperiode voor de meesten onder ons voorbij is, gaan ook de meeste muziekverenigingen van start met een nieuwe opleiding van muzikanten voor een van hun orkesten of ensembles. Nieuwe, originele, muziekwerken worden geselecteerd voor een jaarlijks nieuw programma om ingestudeerd te worden door de muzikanten.

Ook het repertoire kan worden aangepast en nieuw ingestudeerde muziekwerken worden opgenomen in tijdens optredens of concerten uit te voeren programma’s.

Als de lezer belangstelling heeft voor muziek en/of deelname aan een muziekvereniging overweegt , is juist nu het moment ideaal de komende weken de knoop door te hakken en de overweging om te zetten in een definitief besluit tot aanmelding bij een muziekvereniging in Arnhem. In elke wijk zijn wel een of meer muziekverenigingen actief en repeteerlocaties, deelnameregels, instrumentarium en muziekrepertoire zijn vooraf in te zien via onder meer de websites van de muziekverenigingen. Een ruim inzicht hierin kan worden verkregen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl waar de via links alle aangesloten verenigingen te benaderen zijn. Het instrumentarium loopt overigens uiteen van slaginstrument als trom, tenortrom of lyra tot blaasinstrument als trompet, bugel of klarinet, accordeon, enzovoorts. Zelfs een muziekvereniging te paard is in het Arnhemse actief!

Ook voor hen die op basis van muziek willen bewegen zijn de mogelijkheden te over in Arnhem. Bij de AFvM zijn namelijk ook een tweetal majorette-/twirlverenigingen aangesloten, die u desgewenst nadere informaties willen geven over uw mogelijkheden bij betreffende majorette-/twirlverenigingen. Nadere gegevens van ook deze verenigingen treft u aan op de AFvM-website.

Mogelijkheden te over dus. Heeft u echter nog vragen of wilt u vooraf toch al meer weten? Neem hiervoor via telefoon of email contact op met de secretaris van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen of met de secretaris van de door u geselecteerde vereniging. Ook kan vrijblijvend –bij voorkeur op afspraak- een repetitie van een vereniging worden bezocht. Raadpleeg ook voor nadere gegevens de website van de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen via www.arnhemsemuziekfederatie.nl en zet uw plannen nu om in actie en meldt u aan!