Gezamenlijk concert Balkankoor Kitka en het Arnhems Klarinettenkoor 

Niet alleen de wijzen komen uit het oosten, maar ook de muziek. De oostenwind blaast de klanken van de Balkan naar Oosterbeek. Op zondag 18 juni om 15.00u geven het balkankoor Kitka en het Arnhems Klarinettenkoor (AKK) een gezamenlijk concert vol met muziek uit midden- en oost-Europa. Kitka en AKK zijn twee totaal verschillende groepen, maar ze vullen elkaar in perfecte harmonie aan.

Oostenwind brengt een afwisselend programma, waarin zowel Kitka als het AKK apart, maar ook samen optreden. Balkankoor Kitka is een Nijmeegs koor dat sinds 1990 bestaat. Het koor telt zo’n dertig leden en zingt onder leiding van dirigente Hedwig Schoots. De liederen komen voornamelijk uit Bulgarije en voormalig Joegoslavië. Kitka staat voor ‘boeketje’ en ‘vlecht’ en omdat dit woord zo vaak in de liederen voorkomt, hebben ze hier hun naam van gemaakt.

Het Arnhems Klarinettenkoor is een klarinettenensemble onder leiding van Peter Beerkens staat. Het AKK zingt niet, maar is een koor, omdat de verschillende soorten klarinetten mixen zoals zangstemmen doen. De hoge es-klarinet is de sopraan onder de zangers, en de contra-basklarinet is de allerlaagste basstem van het geheel. Voor deze gelegenheid brengt het AKK klezmermuziek en volksmuziek uit Midden- en Oost-Europa ten gehore.

Samen zorgen Kitka en het AKK voor een spetterend concert waarbij de wind door de zaal waait. Kom het ervaren op zondag 18 juni om 15.00u in EventTheater Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3, Oosterbeek. Kaarten zijn online voor E7,50 (kinderen t/m12 jaar E5,-) te bestellen. Aan de deur kosten de tickets E10,- (voor kinderen blijft de prijs E5,-).