27 september | 15:3016:30

Deze middag zal het Arnhems Klarinettenkoor voor ons optreden.

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een bijzonder muziekensemble. Zij spelen op allerlei verschillende instrumenten van de klarinetfamilie: de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabas klarinet. De es klarinet is de kleinste en het hoogst klinkende van het stel, de bes klarinet is de ‘normale’ klarinet en de contrabas klarinet is de grootste en klinkt daarom het laagste.

De naam ‘Klarinettenkoor’ is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende ‘Clarinet Choirs’. Anders dan hier zijn ze daar gewend om instrumenten van één groep bij elkaar te zetten zodat je een koor van bijvoorbeeld klarinetten krijgt – een clarinet choir. Zo zijn wij aan de naam Arnhems Klarinettenkoor gekomen.                                                                                                                                       

Het repertoire van het AKK is zeer gevarieerd. Of het nu om klassieke muziek gaat, Klezmer muziek, tango’s van Piazolla of anderszins, met hun enthousiasme weten zij het publiek steeds weer te boeien. mee te nemen. Klik hier voor meer informatie over het AKK

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. In verband met de corona maatregelen wordt u verzocht te reserveren. Dit kunt u hier doen.

De toegang is gratis, bij de uitgang wordt een bijdrage gevraagd. Bij een gemiddelde bijdrage van 8 euro maakt u het mogelijk de concertserie in de Dorpskerk voort te zetten.