De Koninklijke Rosendaalsche Kapel bestaat dit jaar 160 jaar. De muziekvereniging, die een harmonieorkest en een jazzband omvat, trapt dit jubeljaar af op donderdag 10 mei om 14.30 uur met een hemelvaartsconcert in de muziekkoepel van The Hunting Lodge in Rozendaal. In het feestjaar is gekozen voor het thema Afrika. Op zondag 4 november staat een groot jubileumconcert gepland in het Arnhemse Posttheater.

Tijdens het jaarlijks terugkerende hemelvaartconcert speelt de KRK enkele stukken uit het thema Afrika die ook op 4 november te horen zijn. Zo wordt alvast een tipje van de muzikale sluier opgelicht. Daarnaast staan klassiekers als Het Dorp, Hindenburg en A Salzburg Impression op het programma.

Het thema Afrika voor het jubileumjaar is gekozen omdat de vereniging een andere, nieuwe en verrassende kant van zichzelf wil laten zien. De KRK wil met een moderner imago een ander en groter publiek aanspreken en hoopt daarmee ook nieuwe en jonge leden aan te trekken.

Het Hemelvaartconcert begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. Dus; graag tot ziens op donderdag 10 mei, The Hunting Lodge, Beekhuizenseweg 1, Rozendaal.