“Vanaf vandaag heeft Arnhem haar eigen Jeugdcultuurfonds. Een fonds, de naam zegt het al, dat gelden bijeen gaat brengen. En met die gelden wil het Jeugdcultuurfonds Arnhem een doel bereiken: het bevorderen van kunstbeoefening door kinderen en jongeren in Arnhem die uit een gezin komen waar men het niet breed heeft.” Aldus voorzitter Karen Verkerk, bij de officiële presentatie van het Jeugdcultuurfonds Arnhem op 26 november 2013 in Rozet in Arnhem.

GelrePas vergoeding naar 120%

Met ingang van januari 2015 kunnen kinderen van Arnhemmers met een inkomen tot 120%(!) van de bijstandsnorm van de GelrePas gebruik maken. De Gemeente Arnhem heeft hiervoor dus een aanpassing gedaan ten opzichte van 2014 toen dit percentage nog 110% was. Tevens is de maximale vergoeding iets opgehoogd naar €405,- Meer info over de wijzigingen in de GelrePasregeling vindt u op de website van de Gemeente Arnhem.

Wat betekent deze aanpassing voor nieuwe aanvragen via het Jeugdcultuurfonds Arnhem?

Het Jeugdcultuurfonds Arnhem blijft ook in 2015 kinderen helpen in gezinnen met een te beperkt besteedbaar inkomen. Wanneer het besteedbaar inkomen net boven de 120% van de bijstandsnorm ligt en een gezin dus niet in aanmerking komt voor de GelrePas, kan nog steeds een aanvraag bij het Jeugdcultuurfonds worden ingediend. Wel geldt er vanaf 2015, net als bij de GelrePas, een eigen bijdrage van 10% en is de maximale lesgeldvergoeding aangepast naar €405,-