Het kabinet heeft op 14 december besloten om de maatregelen stevig aan te scherpen. Om het coronavirus terug te dringen, moet het aantal contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen tot een minimum beperkt worden. De essentie van dat pakket is dat iedereen zoveel mogelijk thuisblijft.

Daarom zijn theaters, bioscopen, musea, concertzalen, monumenten, muziekscholen en vergelijkbare locaties (dus ook verenigingsgebouwen), tot en met dinsdag 19 januari gesloten voor publiek. Op dinsdag 12 januari zal een besluit genomen worden over de periode na dinsdag 19 januari.

De gevolgen van deze strengste ‘lockdown’ tot op heden betekenen dat alle activiteiten, zowel binnen als buiten, voor zowel jeugd als volwassenen tot en met 19 januari 2021 niet kunnen plaatsvinden.

Er bereiken ons vragen van verenigingen waarbij de randen worden opgezocht van hetgeen is toegestaan maar vooral van hetgeen verantwoord en verstandig is. Wij hebben enorm veel begrip voor de wil om op de een of andere manier muziek te maken, maar we willen als KNMO geen adviezen geven die tegenstrijdig zijn aan de regelgeving en de algemene oproep die gisteren is gedaan. #Blijf thuis, #Blijf gezond!

We hopen dat 2021 weer perspectief gaat bieden op ‘samen muziek maken’ maar voor nu is een pas op de plaats helaas nodig om samen het Coronavirus eronder te krijgen. Ondanks alles wensen wij u een fijne Kerst en een goede start van het nieuwe jaar.