Na een proefdirectie was onze mening unaniem: Yiorgo Moutsiaras wordt de opvolger van Roeland Cleijne als dirigent/muzikaal leider van ATK Brass.

De keuze van Yiorgo voor ATK Brass lijkt niet voor hand liggend omdat hij tot nu toe zijn sporen hoofdzakelijk in de klassieke muziek heeft verdiend. Maar met zijn keuze voor ATK Brass wil Yiorgo zijn horizon verbreden met het genre van ATK Brass dat zich het best laat omschrijven als de zogeheten Lichte muziek. Een bewuste keuze van hem maar ook van onze muzikanten die altijd vernieuwend willen zijn en de grote wens hadden om opnieuw een dirigent te hebben met grote passie voor muziek én bij wie ze zich prettig voelen.

Een korte kennismaking: de 45 jarige Yiorgo is geboren in het Griekse Volos en sinds 1999 in Nederland waar hij heeft gestudeerd aan het Codarts te Rotterdam en het conservatorium van Maastricht (Bachelor) waarna hij zijn Master studie heeft afgerond in Leuven (B). Orkesten waar hij zijn sporen heeft verdiend zijn o.a. Strijkorkest de Haagse Beek, Toonkunst Bussum en Nederlands Camerata. Tevens heeft hij met succes deelgenomen aan div. dirigenten-competities in de VS, Frankrijk, Griekenland en Italië.

Yiorgo is de opvolger van Roeland Cleijne die sinds 2018 muzikaal leider is van ATK Brass. Onder zijn deskundige leiding is de groep muzikaal gegroeid en is de muzikale koers bepaald.

Om persoonlijke reden heeft Roeland aangegeven een stapje terug te moeten doen maar hij blijft nauw verbonden aan ATK Brass als arrangeur en vriend aan huis.

Met gepaste trots, groot vertrouwen en met het lef wat je van ATK Brass gewend bent maken we opnieuw een bijzondere stap in de toekomst.

Welkom Yiorgo!

Nader kennismaken? Bezoek de website https://moutsiaras.com

Politie BigBand bij de Oranjerie in Dieren

Afgelopen zondag 19 september 2021 mocht de Politie BigBand Oost-Nederland meewerken aan een combi optreden met het Dierens Harmonie Orkest ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Petit Café De Oranjerie in het Carolinapark te Dieren.
Met een stralend zonnetje, een prachtige plek onder de bomen in het knusse park en veel publiek dat weer met volle teugen kon genieten op deze zondagmiddag, was dit weer een eerste openbaar optreden na precies een jaar.
Stichting Oranjerie Dieren en Stichting Vrienden van de Oranjerie zorgden voor een perfectie organisatie, een prachtig podium voor de twee orkesten, overdekte zitplaatsen voor de toeschouwers en de catering was goed georganiseerd.
Het leerlingenorkest opende het programma, gevolgd door het Dierens Harmonie Orkest, waarna de Politie BigBand het muzikale stokje overnam.
Samen met zangeres Joanne Belgrave en gastsolist Rob Sijben op altsaxofoon werd een mooie serie nummers ten gehore gebracht. Rob Sijben vertolkte op zijn elektrische altsaxofoon het prachtige nummer Bluesette van Toets Tielemans.
Een groot gedeelte van het door de Politie BigBand deze middag gespeelde repertoire zal ook deel uitmaken van het programma van het jubileumconcert in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem op zondag 28 november 2021 dat in het kader van het 100-jarig bestaan van de vereniging wordt gegeven.

Een prachtige muzikale middag in het Carolinapark in Dieren is hopelijk de start van een succesvol cultureel seizoen waarbij de regels rondom Corona steeds verder losgelaten kunnen worden.

 

Vanaf morgen (25 september) is er in alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in verenigingskantines), bij evenementen (zoals festivals en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Hoe pakken de nieuwe maatregelen uit voor de instrumentale amateurmuzieksector? De KNMO heeft het protocol per 25 september aangepast.

BASISREGELS VOOR IEDEREEN
• Was vaak en goed je handen.
• Houd voldoende afstand van anderen.
• Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
• Zorg voor voldoende frisse lucht.

Kijk voor info op: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ventilatie

BINNEN REPETEREN

 • De 1,5 meter afstand vervalt als een verplichting, maar blijft een dringend advies. Voor verenigingen betekent dit dat er meerdere opties zijn met betrekking tot repetities:
  • Een vereniging mag zonder de 1,5 meter te waarborgen repeteren.
  • Een vereniging mag nog steeds op 1,5 meter repeteren.
  • Een vereniging mag zonder de 1,5 meter te waarborgen repeteren en daarbij gebruikmaken van een coronatoegangsbewijs voor elke activiteit.
 • Afhankelijk van de locatie is een coronatoegangsbewijs (ctb) noodzakelijk. Dit betekent het volgende: als de activiteit gecombineerd wordt met een drankje is er een ctb-plicht voor de gehele activiteit. Is de activiteit zonder drankje? Dan geldt de ctb-plicht niet. Raadpleeg bij twijfel uw gemeente.
 • Registratie en gezondheidscheck blijven verplicht.

EVENEMENTEN (bijv. concerten)

Er is sprake van een evenement als er op een locatie (inclusief horeca) sprake is van bijvoorbeeld een voorstelling, festival, optreden of feest. Of er sprake is van een evenement is uiteindelijk ter beoordeling aan het bevoegd (lokale) gezag.

CONCERTEN BINNEN EN BUITEN

Concerten binnen met corona-toegangsbewijs

 • Een corona- toegangsbewijs is verplicht voor publiek. Dus niet voor de uitvoerenden.
 • Alle bezoekers hebben een vaste zitplaats (verplichte kaartverkoop, al dan niet gratis).
 • De anderhalve meter hoeft niet gehandhaafd te worden.
 • Er geldt geen maximum aantal bezoekers in het geval van vaste zitplaatsen. Bij een ongeplaceerd evenement betreft dit maximaal 75% van de reguliere capaciteit.

Concerten buiten met corona-toegangsbewijs

 • Het evenement dient buiten plaats te vinden, of in een open tent.
 • Er is verplichte kaartverkoop, al dan niet gratis.
 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor publiek.
 • De anderhalve meter hoeft niet gehandhaafd te worden.
 • Er geldt geen maximum aantal bezoekers.

De Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen bestaat deze maand 100 jaar! In teken van dit jubileum zijn wij bezig met voorbereidingen voor een evenement mei 2022. Zodra hier meer bekend over is, wordt op de site bekend gemaakt.

 
In het kader van haar 100-jarig bestaan geeft de Politie BigBand Oost-Nederland op zondag 28 november 2021 een feestelijk concert in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem.

Op 10 juni 2020 bestond de uit de Arnhemse Politie Muziek Verening voortgekomen Politie BigBand al 100 jaar. Corona zorgde ervoor dat het jubileum-concert in 2020 geen doorgang kon vinden. Ook nu is het nog niet geheel duidelijk of het geplande concert zijn doorgang kan vinden.

Toch zijn de voorbereidingen voor het concert op 28 november al in volle gang en zijn muzikanten, gastmusici en de voorbereidingscommissie vol passie bezig toe te werken naar een geslaagd concert.

Het concert zal in het teken staan van samenwerking met en ondersteuning geven aan het Toon Hermans Huis Arnhem. Het Toon Hermans Huis Arnhem, gevestigd Stadhoudersstraat 60 in Arnhem, vervult de behoefte aan een laagdrempelige, vrij toegankelijke ‘haven’ voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Een plek waar zij terecht kunnen met al hun emoties, zorgen en vragen. Ondersteund door geschoolde vrijwilligers kunnen ze er zelf, in hun eigen tempo en op hun eigen manier, de draad van hun leven weer oppakken.

Het programma zal gevuld worden met een terugblik over de afgelopen 100 jaar, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Verening om werd gebouwd tot big-band, daarna zijn vleugels uitspreide over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland.

De muziekvereniging is de afgelopen 100 jaar meegegroeid ten aanzien van kwaliteit en de vorm van de muziek en wij zijn er daarom trots op u bij deze uit te nodigeen om te komen genieten van een middag muzikaal kijk- en luistergenot en samen met ons terug te blikken op 100 jaar politiemuziek in Arnhem en omstreken.

Jubileumconcert op zondag 28 november 2021
Aanvang: 14.30 uur – zaal open om 14.00 uur
Stadhuishal Arnhem, Koningstraat 38, 6811 DG Arnhem.