Op zondagmiddag, 16 oktober j.l. was het dan zover en mochten wij u eindelijk na 2 jaar uitstel trakteren op een mooie muzikale middag ter gelegenheid van ons inmiddels 102 jarig jubileum. In een goed gevulde Stadhuishal konden de driehonderdvijftig aanwezigen luisteren naar een programma dat werd gevuld met een terugblik over de afgelopen jaren, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Vereniging werd omgebouwd tot Bigband, daarna zijn vleugels uitspreidde over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland. Samen met de solist Rob Sijben, zangeres Joanne Belgrave en de Bubbles and Boa’s werden vele bekende nummers uit ons repertoire ten gehore gebracht.

Het concert bestond uit een samenwerking met het Toon Hermans Huis in Arnhem waarbij een toepasselijk optreden van Frits Gieltjes plaatsvond die enkele liedjes van Toon Hermans ten gehore bracht met de ritmesectie van onze BigBand. De vrijwillige giften en de opbrengst van de drankverkoop werden door de Politie BigBand Oost-Nederland geschonken aan deze organisatie.

Een van de prettige bijkomstigheden van een dergelijk concert is dat het tegelijk ook een reünie is van leden, oud leden en andere muzikanten. Al met al kijken we met veel voldoening terug op een mooi concert.

Ons eerstvolgende optreden staat gepland op zaterdagavond 10 december 2022 bij het Dickens Festival in Duiven waar we van 19.00 uur – 20.00 uur zullen optreden.

ATK Brass bestaat alweer bijna 6 jaar en is de doorstart van het Arnhems Trompetter Korps (ATK) en Brass. “De band groeit als nooit tevoren, hier zijn we trots op en dat willen we graag met je delen. Dit doen we door het organiseren van een open repetitie wat een uitgelezen kans is om vrijblijvend kennis te maken met de vereniging.”  Die open repetitie is vrijdag 4 november in muziekgebouw Quattro Musica aan de Roggeveenhof 60 in Arnhem van 19.45 tot 22.00 uur. De repetitie staat onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras. Graag van tevoren aanmelden via pr@atkbrass.nl.  “Je kunt komen luisteren maar ook meespelen als je een instrument hebt dat past binnen de bezetting van de band. De bezetting is trompet, altsax, tenorsax, bariton, trombone, sousafoon, drumstel. Voor aspirant leden is er direct een plekje op bariton, trombone of sousafoon. Deze secties zijn weliswaar goed bezet maar uitbreiding optimaliseert de balans in het orkest. Daarnaast is een percussionist/2e drummer bijzonder welkom. Op het programma staat het repeteren en instuderen van het reguliere repertoire en vlotte kerstmuziek.”

ATK Brass bestaat alweer bijna 6 jaar en is de doorstart van het Arnhems Trompetter Korps (ATK) en Brass. “De band groeit als nooit tevoren, hier zijn we trots op en dat willen we graag met je delen. Dit doen we door het organiseren van een open repetitie wat een uitgelezen kans is om vrijblijvend kennis te maken met de vereniging.”

De open repetitie is vrijdag 4 november in muziekgebouw Quattro Musica aan de Roggeveenhof 60 in Arnhem van 19.45 tot 22.00 uur. De repetitie staat onder leiding van dirigent Yiorgo Moutsiaras. Graag van tevoren aanmelden via pr@atkbrass.nl.

“Je kunt komen luisteren maar ook meespelen als je een instrument hebt dat past binnen de bezetting van de band. De bezetting is trompet, altsax, tenorsax, bariton, trombone, sousafoon, drumstel. Voor aspirant leden is er direct een plekje op bariton, trombone of sousafoon. Deze secties zijn weliswaar goed bezet maar uitbreiding optimaliseert de balans in het orkest. Daarnaast is een percussionist/2e drummer bijzonder welkom. Op het programma staat het repeteren en instuderen van het reguliere repertoire en vlotte kerstmuziek.”

De Arnhemse Muziek Federatie kreeg een mail binnen, zogenaamd van de Kamer van Koophandel.
Met het verzoek om op korte termijn te reageren, incl. een dreigement voor inactivering.  De URL bij de button verwijst alleen niet naar KVK!

Als bestuur van AMF willen wij je dan ook waarschuwing hiervoor. Dit is een verontrustend spam bericht!

Met een gezamenlijke slag op een enorme gong openden wethouder Bob Roelofs en de voorzitter van de Arnhemse Muziekfederatie Marisca Zweistra afgelopen zaterdag stipt om 10.00 uur het muziekfeest in de Arnhemse binnenstad. Zowel wethouder Roelofs als voorzitter Zweistra hadden ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de federatie een toespraak voorbereid waarin ruimte was voor het verleden maar vooral gesproken werd over het rijke Arnhemse culturele verenigingsleven en de bloeiende toekomst hiervan.

Na de officiële opening was het direct FEEST! Hoog vanuit de Eusebius klonk een carillonconcert en de Trompetters te paard lieten hun klanken schallen bij alle evenementenlocaties om bezoekers van de stad te attenderen op de feestelijke dag en de vele concerten en presentaties.

Doordat het een prachtig stralende dag was, zijn veel oorspronkelijk binnen geplande optredens in Focus en Dudok naar buiten verplaatst wat voor de duizenden toeschouwers een lust voor oog en oor vormde. Ook de optredens in de binnen locaties zoals de Stadhuishal, Eusebius en Rozet en Theater aan de Rijn konden zich verheugen op grote aantallen enthousiaste bezoekers. Bij de wandeling van locatie naar locatie kon Arnhem genieten van optredens van een slagwerkgroep en een marchingband.

Aan het feest hebben 650 muzikanten en dansers van alle 20 aangesloten verenigingen meegewerkt. In zijn openingstoespraak gaf wethouder Roelofs aan dat een evenement als deze navolging verdient die geen eeuw op zich mag laten wachten. Een trotse Marisca Zweistra neemt deze uitdaging graag aan want Arnhem en haar verenigingen verdienen een dag zoals deze.

De Arnhemse Muziekfederatie (AMF) is in 1921 opgericht en viert dit jaar haar 100 jarig jubileum. Een jaar later dan het oorspronkelijk jubileumjaar kan het feest nu alsnog worden gevierd. Alle 20 aangesloten verenigingen, en een paar gasten, verzorgen met elkaar 33 optredens. Het thema is, en hoe kan dit anders, FEEST!

Het startsein wordt om 10.00 uur bij Stadhuis gegeven waarna de stadsbeiaardier een speciaal voor deze dag samengesteld feestelijk programma zal laten horen. Ook zullen de trompetters te paard een ronde doen langs de deelnemende locaties. Behalve in het Stadhuis zullen optredens worden gegeven op straat, in de Eusebius, Dudok, Focus Filmtheater, Rozet en Theater aan de Rijn. Bij de locaties zijn vlaggen geplaatst en zijn er stands waar gastvrouwen en heren bezoekers verwelkomen. Ter plekke wordt een programmaboekje uitgereikt welke ook met een QR code beschikbaar is. Bij alle optredens kan de bezoeker vrij in en uitlopen.

Voor iedereen is er een genre dat past bij de muzikale voorkeur. Het deelnemersveld is bijzonder gevarieerd en bestaat uit brassbands,bigbands, marchingbands, stagebands, fanfares, harmonieën, ensembles, symfonieorkesten, dansgroepen en majorettepelotons, entrompetters te paard.

Een muziekfederatie van 100 jaar jong kent een lange historieen vele bestuurders maar de oorspronkelijke doelstelling geldt nog steeds: “ het ontwikkelen en promoten van de amateur muziek/majorettebeoefening”. Door de decennia heen was dit vooral zichtbaar tijdens festiviteiten zoals in de jaren 80 en 90 het tweedaagse Rijnhalfestival, Kleurrijk Presikhaaf en Muziek in Sonsbeek.Het afgelopen jaar is er een volledig nieuw bestuur aangetreden en zij pakken de draad weer volledig op en dit muziekfeest is de eerste van een nieuwe reeks.

Inwoners van Arnhem en wijde omgeving worden van harte uitgenodigd om het FEEST! mee te vieren en de locaties te bezoeken. Maak nader kennis met het culturele leven van Arnhem, laat je inspireren en wie weet word je enthousiast en maak je zelf zo dadelijk deel uit van een vereniging.

Het FEEST! begint om 10.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De toegang is gratis!