🧡🇳🇱Philharmonie Gelre viert en herdenkt! 27 april – Oranjeconcert | 4 mei – Herdenkingsconcert

Op zaterdag 27 april, om 14.00 uur, brengen we een muzikale felicitatie aan de koning in de hal van het stadhuis in Arnhem (toegang gratis). Dat doen we met prachtige bewerkingen van o.a. de Hans Christian Andersen Suite door Johan de Meij, die de levensavonturen van de beroemde Deense dichter verbeeldt, evenals zijn wereldberoemde sprookjes. De legendarische komiek Charles Chaplin is de schepper van een reeks onvergetelijke films waarin de muziek vaak een heel belangrijke rol speelt. Chaplin, die viool en cello speelde, schreef zelf diverse thema’s, maar werd door diverse arrangeurs begeleid. Wij spelen een energieke compilatie van muziek uit de Chaplin-films. New Sounds in Disco is een medley van vier disco-evergreens gearrangeerd door Naohiro Iwai. Dat wordt swingen! We sluiten heel toepasselijk af met de latin fantasy El Camino Real (De Koninklijke Weg) van de Amerikaanse componist Alfred Reed.

Op zaterdag 4 mei speelt Philharmonie Gelre traditiegetrouw in de Eusebius in Arnhem het herdenkingsconcert. Het concert start om 20:30 uur, aansluitend op de dodenherdenking. De toegang is gratis. Op het programma staat een zevental ingetogen en plechtige werken, waaronder de beroemdste negende variatie uit de Enigma Variations van Edward Elgar: Nimrod. Deze is genoemd naar de Bijbelse jager uit het Oude Testament, die de eerste machthebber op aarde werd. Het deel verwijst naar een ontmoeting met muziekuitgever en zielsverwant August Jaeger, die de aan zichzelf twijfelende Elgar ervan weerhield om met componeren te stoppen. Wij kijken ernaar uit om samen met harpiste Marianne Hofman een mooi en sfeervol concert te geven in deze prachtige ambiance.

Uitnodiging van de Politie BigBand Oost-Nederland

 

 

Het bestuur en leden van de Politie BigBand Oost-Nederland nodigen u van harte uit voor haar voorjaarsconcert op zondagmiddag 21 april 2024.

Locatie:                  Cultureelcentrum de OGtent, Remigiusplein 9, 6921 BL Duiven.

Tijdstip:                  14:30-17:00 uur. Zaal open om 14:00 uur;

Entree:                   Vrije toegang

Onze muzikaalleider Guus Tangelder heeft wederom een mooi programma samengesteld waarbij Adriënne
u wederom zal laten genieten van haar vocale kwaliteiten begeleid door ons orkest.

Op deze middag staat Latijns Amerikaanse muziek centraal waarbij de percussionisten van Artez
de ritmesectie van de Bigband zullen versterken.

Wij hopen u te mogen begroeten op deze zondagmiddag.

Het Arnhems Fanfare Orkest wil aan u haar nieuwe dirigent voorstellen.

Haar naam is Amanda van der Veer

Amanda van der Veer begon op zesjarige leeftijd haar muzikale loopbaan op de blokfluit. Al snel werd duidelijk dat ze na de blokfluit verder wilde op de saxofoon. Ze werd lid van muziekvereniging Leeuwenstein in Heinenoord (tegenwoordig B.F.O. Da Capo) en kreeg haar eerste lessen op de altsaxofoon. Ze stroomde al snel door naar de fanfare en na een paar jaar stapte ze over op de sopraansaxofoon. Ze volgde lessen bij onder andere Maarten Prins, Ilse Bies en Johan van der Linden en behaalde haar HaFaBra-diploma’s tot en met D met lof.

Naast haar vaste orkest B.F.O. da Capo heeft ze meegewerkt aan diverse projecten als Magic of the Movies, concerten in De Doelen in Rotterdam en de Nacht van de Saxofoon in Paradiso. In 2017 studeerde zij af voor de basisopleiding HaFaBra-directie dankzij lessen van Hans Pastoor, Jan Bosveld, Anno Appelo en Chris Derikx en is al tijdens haar studie aan de slag gegaan bij diverse (project)orkesten. Ze dirigeerde onder andere fanfare Luctor et Emergo in Renesse, drumfanfare Kunst na Arbeid in Dordrecht en het Vlasdagorkest in Dreischor.

Na haar verhuizing naar Dieren is zij naast haar vaste baan, aan de slag gegaan als saxofoondocent bij St. Jan in Keijenborg. Sinds september 2019 heeft zij het opleidingsorkest van muziekvereniging Wilhelmina uit Spankeren onder haar hoede en valt regelmatig in voor collega’s bij andere orkesten.

Het AFO is heel blij dat zij deze uitdaging wil aangaan en hopen op veel goede, fijne, leerzame en leuke repetities en uitvoeringen.

Heeft u interesse gekregen en denkt u hier wil ik ook bij horen dan bent u op donderdag van harte welkom bij Quattro Musica aan de Roggeveenhof 60 in Arnhem. De repetitie is van 19:45 uur tot 22:00 uur

 

We zijn er trots op Nico Gerhards aan u voor te stellen als nieuwe dirigent en muzikaal leider.
Nadat Nico de sollicitatieprocedure glansrijk heeft doorstaan zal hij vanaf 12 januari zijn werkzaamheden voor ATK Brass oppakken.
Hij zal de band als geheel en de bandleden individueel onder andere van muzikale adviezen voorzien met als doel dat iedereen groeit in diens muzikaliteit. Met zijn ruime ervaring met blazerssecties, dit in combinatie met drums en percussie, past Nico in het profiel zoals wij dat hebben geschetst en het vertrouwen is dan ook groot.

Hieronder stelt Nico zich aan u voor:
“Ik ben Nico Gerhards (1979) saxofonist, dirigent, docent en arrangeur.
Als saxofonist heb ik bij Grupo Azul, het Imperial City Orchestra, Orquesta Salsabor en vele andere bands gespeeld.
De afgelopen twee decennia heb ik talrijke bigbands en ensembles geleid, waaronder Big Band Oss, Mainstream Connection en Multisound.
Sinds 2007 ben ik als docent voor o.a. ensemblespel en band coaching werkzaam aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem.
Ik verheug me enorm op ATK Brass en ik zie uit naar een vruchtbare samenwerking en vooral veel speelplezier. “
De leden van ATK Brass wensen Nico een mooie tijd toe bij onze prachtige vereniging.

Dudok Arnhem heeft als dé culturele huiskamer van Arnhem een bijzonder en feestelijk programma in huis op vrijdag 26 januari 2024. 

ATK Brass is een goede bekende van Uitnacht Arnhem en staat opnieuw in Dudok!

ATK Brass speelt 15 min om 20:05 | 20:40 | 21:10 | 21:40 | 22:10 | 22:40 | 23:10 uur

Laat je verrassen door deze 17-koppige formatie en geniet van Let me entertain you, I’m Still Standing, Crunchy Granola Suite en nog veel meer!