Jubileumconcert van de Politie BigBand Oost-Nederland geannuleerd.

Het zal u niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend de verscherpte COVID-maatregelen zijn ingegaan. Dit heeft bij het bestuur geleid tot de vraag of het geplande jubileumconcert van de Politie BigBand Oost-Nederland door kon gaan gezien deze nieuwe situatie.

Als bestuur zijn wij van mening dat het niet gepast is onder de huidige omstandigheden een concert te organiseren en daarbij ook bezoekers te ontvangen. Hoewel het strikt genomen volgens de regels toegestaan is, onder omstandigheden, een uitvoering te geven is het voor de bigband, die onderdeel is van de Nationale Politie niet gepast. De Politie hanteert in haar eigen beleidslijn dat fysieke bijeenkomsten alleen uit operationele noodzaak zijn toegestaan tot in ieder geval de duur van de huidige maatregelen (3 december a.s.). Ons concert valt binnen die periode en valt niet onder die voorwaarde.

Los van de geldende regels en adviezen vinden wij het als bestuur onze verantwoordelijkheid om een steentje bij te dragen aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid en er alles aan te doen, om het nu snel oplopende aantal besmettingen terug te dringen. Ook naar onze bezoekers en naar elkaar als leden van de band voelen wij deze verantwoordelijkheid. Daar past een fysieke bijeenkomst van die omvang niet bij.

Het is natuurlijk bijzonder spijtig dat wij ons (wederom) geconfronteerd zien met omstandigheden waaronder ons concert niet gehouden kan worden. Ons concert moet een feestelijke gebeurtenis zijn. We hebben ons daar op voorbereid en willen dat ook uitstralen tijdens het jubileumconcert. Onder de huidige omstandigheden kan daarvan geen sprake zijn, dus wij wachten op een beter moment voor ons en ons publiek en de samenleving.

Misschien breekt er in het voorjaar weer een periode aan waarin we elkaar in grotere gezelschappen kunnen treffen. We moeten het moment uitstellen, onze teleurstelling even verwerken, maar ons enthousiasme om muziek voor u te maken wordt er niet minder van.

Als bestuur vragen wij u begrip voor deze situatie. Wij nodigen u op een later moment wederom van harte uit bij ons aanwezig te zijn. We gaan dat plannen zodra er enig zicht is op omstandigheden die dat verantwoord mogelijk maken.

Wij wensen u en uw dierbaren alle goeds en hopen u in het nieuwe jaar te mogen verwelkomen bij ons 100-jarig jubileum concert.

Namens het bestuur van de Politie BigBand Oost-Nederland

“We mogen weer”

We mogen weer samen muziek maken, we mogen weer repeteren op de donderdagavond en ja, we mogen ook weer een concert geven!

Zaterdag 27 november is het zover, dan mogen we het podium van Concertzaal Oosterbeek weer als vanouds betreden en mogen we u weer verwelkomen om te komen genieten van bekende melodieën uit onder meer The Lion King, The Phantom of the Opera en Bohemian Rhapsody. Wij nodigen u van harte uit om deze avond met ons te delen.

Het concert vindt plaats in Concertzaal Oosterbeek (Rozensteeg 3 te Oosterbeek) alwaar het fanfareorkest de avond om 20.00u aftrapt. Ook het JES! Arnhem zal een optreden geven en brengt bovendien een speciaal voor de vereniging gearrangeerd muziekstuk ten gehore onder begeleiding van het fanfareorkest.

Tickets kunnen voor €5,- per stuk besteld worden door te mailen naar ticketseendracht@gmail.com.

De dan geldende RIVM-richtlijnen omtrent het coronavirus zullen in de Concertzaal Oosterbeek gehanteerd worden.

Na een proefdirectie was onze mening unaniem: Yiorgo Moutsiaras wordt de opvolger van Roeland Cleijne als dirigent/muzikaal leider van ATK Brass.

De keuze van Yiorgo voor ATK Brass lijkt niet voor hand liggend omdat hij tot nu toe zijn sporen hoofdzakelijk in de klassieke muziek heeft verdiend. Maar met zijn keuze voor ATK Brass wil Yiorgo zijn horizon verbreden met het genre van ATK Brass dat zich het best laat omschrijven als de zogeheten Lichte muziek. Een bewuste keuze van hem maar ook van onze muzikanten die altijd vernieuwend willen zijn en de grote wens hadden om opnieuw een dirigent te hebben met grote passie voor muziek én bij wie ze zich prettig voelen.

Een korte kennismaking: de 45 jarige Yiorgo is geboren in het Griekse Volos en sinds 1999 in Nederland waar hij heeft gestudeerd aan het Codarts te Rotterdam en het conservatorium van Maastricht (Bachelor) waarna hij zijn Master studie heeft afgerond in Leuven (B). Orkesten waar hij zijn sporen heeft verdiend zijn o.a. Strijkorkest de Haagse Beek, Toonkunst Bussum en Nederlands Camerata. Tevens heeft hij met succes deelgenomen aan div. dirigenten-competities in de VS, Frankrijk, Griekenland en Italië.

Yiorgo is de opvolger van Roeland Cleijne die sinds 2018 muzikaal leider is van ATK Brass. Onder zijn deskundige leiding is de groep muzikaal gegroeid en is de muzikale koers bepaald.

Om persoonlijke reden heeft Roeland aangegeven een stapje terug te moeten doen maar hij blijft nauw verbonden aan ATK Brass als arrangeur en vriend aan huis.

Met gepaste trots, groot vertrouwen en met het lef wat je van ATK Brass gewend bent maken we opnieuw een bijzondere stap in de toekomst.

Welkom Yiorgo!

Nader kennismaken? Bezoek de website https://moutsiaras.com

Politie BigBand bij de Oranjerie in Dieren

Afgelopen zondag 19 september 2021 mocht de Politie BigBand Oost-Nederland meewerken aan een combi optreden met het Dierens Harmonie Orkest ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Petit Café De Oranjerie in het Carolinapark te Dieren.
Met een stralend zonnetje, een prachtige plek onder de bomen in het knusse park en veel publiek dat weer met volle teugen kon genieten op deze zondagmiddag, was dit weer een eerste openbaar optreden na precies een jaar.
Stichting Oranjerie Dieren en Stichting Vrienden van de Oranjerie zorgden voor een perfectie organisatie, een prachtig podium voor de twee orkesten, overdekte zitplaatsen voor de toeschouwers en de catering was goed georganiseerd.
Het leerlingenorkest opende het programma, gevolgd door het Dierens Harmonie Orkest, waarna de Politie BigBand het muzikale stokje overnam.
Samen met zangeres Joanne Belgrave en gastsolist Rob Sijben op altsaxofoon werd een mooie serie nummers ten gehore gebracht. Rob Sijben vertolkte op zijn elektrische altsaxofoon het prachtige nummer Bluesette van Toets Tielemans.
Een groot gedeelte van het door de Politie BigBand deze middag gespeelde repertoire zal ook deel uitmaken van het programma van het jubileumconcert in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem op zondag 28 november 2021 dat in het kader van het 100-jarig bestaan van de vereniging wordt gegeven.

Een prachtige muzikale middag in het Carolinapark in Dieren is hopelijk de start van een succesvol cultureel seizoen waarbij de regels rondom Corona steeds verder losgelaten kunnen worden.

 

Vanaf morgen (25 september) is er in alle horeca binnen (behalve bij afhalen zoals in verenigingskantines), bij evenementen (zoals festivals en publiek bij professionele sportwedstrijden) en bij vertoning van kunst en cultuur (zoals in bioscopen en theaters) alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Hoe pakken de nieuwe maatregelen uit voor de instrumentale amateurmuzieksector? De KNMO heeft het protocol per 25 september aangepast.

BASISREGELS VOOR IEDEREEN
• Was vaak en goed je handen.
• Houd voldoende afstand van anderen.
• Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
• Zorg voor voldoende frisse lucht.

Kijk voor info op: www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/ventilatie

BINNEN REPETEREN

 • De 1,5 meter afstand vervalt als een verplichting, maar blijft een dringend advies. Voor verenigingen betekent dit dat er meerdere opties zijn met betrekking tot repetities:
  • Een vereniging mag zonder de 1,5 meter te waarborgen repeteren.
  • Een vereniging mag nog steeds op 1,5 meter repeteren.
  • Een vereniging mag zonder de 1,5 meter te waarborgen repeteren en daarbij gebruikmaken van een coronatoegangsbewijs voor elke activiteit.
 • Afhankelijk van de locatie is een coronatoegangsbewijs (ctb) noodzakelijk. Dit betekent het volgende: als de activiteit gecombineerd wordt met een drankje is er een ctb-plicht voor de gehele activiteit. Is de activiteit zonder drankje? Dan geldt de ctb-plicht niet. Raadpleeg bij twijfel uw gemeente.
 • Registratie en gezondheidscheck blijven verplicht.

EVENEMENTEN (bijv. concerten)

Er is sprake van een evenement als er op een locatie (inclusief horeca) sprake is van bijvoorbeeld een voorstelling, festival, optreden of feest. Of er sprake is van een evenement is uiteindelijk ter beoordeling aan het bevoegd (lokale) gezag.

CONCERTEN BINNEN EN BUITEN

Concerten binnen met corona-toegangsbewijs

 • Een corona- toegangsbewijs is verplicht voor publiek. Dus niet voor de uitvoerenden.
 • Alle bezoekers hebben een vaste zitplaats (verplichte kaartverkoop, al dan niet gratis).
 • De anderhalve meter hoeft niet gehandhaafd te worden.
 • Er geldt geen maximum aantal bezoekers in het geval van vaste zitplaatsen. Bij een ongeplaceerd evenement betreft dit maximaal 75% van de reguliere capaciteit.

Concerten buiten met corona-toegangsbewijs

 • Het evenement dient buiten plaats te vinden, of in een open tent.
 • Er is verplichte kaartverkoop, al dan niet gratis.
 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor publiek.
 • De anderhalve meter hoeft niet gehandhaafd te worden.
 • Er geldt geen maximum aantal bezoekers.