Op zondagmiddag, 16 oktober j.l. was het dan zover en mochten wij u eindelijk na 2 jaar uitstel trakteren op een mooie muzikale middag ter gelegenheid van ons inmiddels 102 jarig jubileum. In een goed gevulde Stadhuishal konden de driehonderdvijftig aanwezigen luisteren naar een programma dat werd gevuld met een terugblik over de afgelopen jaren, waarin de als harmonie begonnen Arnhemse Politie Muziek Vereniging werd omgebouwd tot Bigband, daarna zijn vleugels uitspreidde over de nieuw gevormde politieregio Gelderland-Midden, om tenslotte onderdeel uit te maken van de Nationale Politie in de Eenheid Oost-Nederland. Samen met de solist Rob Sijben, zangeres Joanne Belgrave en de Bubbles and Boa’s werden vele bekende nummers uit ons repertoire ten gehore gebracht.

Het concert bestond uit een samenwerking met het Toon Hermans Huis in Arnhem waarbij een toepasselijk optreden van Frits Gieltjes plaatsvond die enkele liedjes van Toon Hermans ten gehore bracht met de ritmesectie van onze BigBand. De vrijwillige giften en de opbrengst van de drankverkoop werden door de Politie BigBand Oost-Nederland geschonken aan deze organisatie.

Een van de prettige bijkomstigheden van een dergelijk concert is dat het tegelijk ook een reünie is van leden, oud leden en andere muzikanten. Al met al kijken we met veel voldoening terug op een mooi concert.

Ons eerstvolgende optreden staat gepland op zaterdagavond 10 december 2022 bij het Dickens Festival in Duiven waar we van 19.00 uur – 20.00 uur zullen optreden.