Politie BigBand bij de Oranjerie in Dieren

Afgelopen zondag 19 september 2021 mocht de Politie BigBand Oost-Nederland meewerken aan een combi optreden met het Dierens Harmonie Orkest ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van Petit Café De Oranjerie in het Carolinapark te Dieren.
Met een stralend zonnetje, een prachtige plek onder de bomen in het knusse park en veel publiek dat weer met volle teugen kon genieten op deze zondagmiddag, was dit weer een eerste openbaar optreden na precies een jaar.
Stichting Oranjerie Dieren en Stichting Vrienden van de Oranjerie zorgden voor een perfectie organisatie, een prachtig podium voor de twee orkesten, overdekte zitplaatsen voor de toeschouwers en de catering was goed georganiseerd.
Het leerlingenorkest opende het programma, gevolgd door het Dierens Harmonie Orkest, waarna de Politie BigBand het muzikale stokje overnam.
Samen met zangeres Joanne Belgrave en gastsolist Rob Sijben op altsaxofoon werd een mooie serie nummers ten gehore gebracht. Rob Sijben vertolkte op zijn elektrische altsaxofoon het prachtige nummer Bluesette van Toets Tielemans.
Een groot gedeelte van het door de Politie BigBand deze middag gespeelde repertoire zal ook deel uitmaken van het programma van het jubileumconcert in de Stadhuishal van de gemeente Arnhem op zondag 28 november 2021 dat in het kader van het 100-jarig bestaan van de vereniging wordt gegeven.

Een prachtige muzikale middag in het Carolinapark in Dieren is hopelijk de start van een succesvol cultureel seizoen waarbij de regels rondom Corona steeds verder losgelaten kunnen worden.