ATK Brass

ATK Brass: een bruisende en swingende groep muzikanten!

Een fonkelnieuw orkest onder de naam ATK Brass toonde zich voor het eerst aan het publiek op Koningsdag 2017. Fonkelnieuw maar wel ervaren want de koperblazersgroep, aangevuld met slagwerk, komt voort uit het Arnhems Trompetterkorps, ook wel afgekort als ATK en dat bestaat al sinds 1973. Met respect voor het verleden draagt de groep hierom de afkorting ATK en vanwege de koperkleur van de meeste instrumenten is gekozen voor de toevoeging ‘Brass’.

Eind 2016 ontstond het idee om het over een andere muzikale boeg te gooien en in januari 2017 vonden de eerste repetities nieuwe stijl plaats. De marsmuziek verdween en hiervoor in de plaats kwam goed in het gehoor liggende populaire muziek die varieert van Swing tot Jazzy en van Rock tot Easy Listening. Voorbeelden hiervan zijn de medley van Earth, Wind & Fire, I want you Back van the Jackson Five en All about the Base van Meghan Trainor maar ook Bruno Mars is te horen.

Inmiddels heeft de groep al een mooi aantal optredens achter de rug zoals bij Ruimtekoers, Arnhemse Uitnacht en de Grootste Kerstmarkt van het Oosten waar zij steeds opnieuw een verrassend visitekaartje afgeven. Hierbij zijn zowel het publiek als ook de organisaties enthousiast over de presentatie door de muzikanten.

Voor 2018 staan een concert in de Eusebius en Bridge to Liberation op het programma en zijn er diverse activiteiten om het 45 jarig bestaan van de vereniging te vieren.

ATK Brass beschikt over een eigen jeugdopleiding onder de naam ATK Music Kids dus voor een leuke en goede opleiding kan je hier terecht.
Een van de slogans van ATK Brass is ‘Join us’, en die wordt niet voor niets gebruikt. Je bent welkom!

www.atkbrass.nl
www.facebook.com/atkbrass

Contactgegevens

secretaris : ATK Brass
postadres: Fanny Blankers Koenstraat 63
postcode/plaats: 6833 LB Arnhem
tel.: 026-3620243

E-mail: info@atkbrass.nl
Homepage: ATK Brass

Vereniging naam

ATK Brass

Repetities

Dinsdag & vrijdag: 19:45-22:00 uur

Type Orkest

Overige