Arnhems Klarinettenkoor

  1. Ensemble
  2. »
  3. Arnhems Klarinettenkoor
  4. »
Contact Informatie
Adres:
Lupinestraat 12, 6841 GD Arnhem
Secretaris: dhr. Michiel Muller
Tel. nr secretaris: 06 15209054
Repetities:

Wij repeteren op woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur in Wijkcentrum De Spil, Lupinestraat 12 (Malburgen). We hebben geen pauze, maar drinken wel graag na de repetitie nog een drankje.

Omschrijving vereniging:

Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK), opgericht in 1989, is een muziekensemble dat uit enkel klarinetten bestaat. In Nederland is dit een bijzonder gegeven; er zijn maar een paar vergelijkbare ensembles. De naam “Klarinettenkoor” is afgeleid van de in Amerika veel voorkomende Clarinet Choirs. Daar wordt op High Schools veel aan sport en muziek gedaan. Men groepeert alle klarinetten samen en vormt zo een Clarinet Choir, net zoals zangers die met hun verschillende stemmen samen een koor vormen. Zo is het AKK aan haar naam gekomen: Arnhems Klarinettenkoor.

Het AKK bestaat uit ongeveer 25 amateur-klarinettisten die de es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet bespelen.

Het repertoire van het AKK omvat ruim 200 partituren en is zeer divers. Het varieert van klassieke muziek tot werk van hedendaagse componisten en omvat vele genres. Jazz, blues, klezmer en volksmuziek zijn slechts enkele voorbeelden.

Het AKK geeft concerten in Arnhem en omgeving, maar ook buiten de regio en ook over de landsgrenzen heen. Elke twee jaar maakt het orkest een buitenlandse concertreis. Zo waren zij de afgelopen jaren in Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Engeland.