ATK Brass

  1. Ensemble
  2. »
  3. ATK Brass
  4. »
ATK Brass Presikhaaf 2022
ATK Brass Dickens Drunen
ATK Brass Presikhaaf 2022ATK Brass Dickens Drunen
Contact Informatie
Adres:
Roggeveenhof 60, 6826 PN Arnhem
Website:
Repetities:

Onze repetities zijn op vrijdag van 19:45 tot 22:00 uur

Omschrijving vereniging:

ATK Brass: een bruisende en swingende groep muzikanten!

Een fonkelnieuw orkest onder de naam ATK Brass toonde zich voor het eerst aan het publiek op Koningsdag 2017. Fonkelnieuw maar wel ervaren want de koperblazersgroep, aangevuld met slagwerk, komt voort uit het Arnhems Trompetterkorps, ook wel afgekort als ATK en dat bestaat al sinds 1973. Het ATK wist in haar bestaan 4x het Nederlands kampioenschap te behalen. Dit was een maatstaf voor de kwaliteit van dit korps, en dat heeft ATK Brass zeker behouden. Meerdere kampioenen van toen, zijn nog steeds actief in het orkest. Met respect voor het verleden draagt de groep hierom de afkorting ATK en vanwege de koperkleur van de meeste instrumenten is gekozen voor de toevoeging ‘Brass’.

Eind 2016 ontstond het idee om het over een andere muzikale boeg te gooien en in januari 2017 vonden de eerste repetities nieuwe stijl plaats. De marsmuziek verdween en hiervoor in de plaats kwam goed in het gehoor liggende populaire muziek die varieert van Swing tot Jazzy en van Rock tot Easy Listening. Voorbeelden hiervan zijn de medleys van Earth, Wind & Fire, Queen, Glenn Miller, en de selectie in een medley van hardrocknummers. Maar daarnaast ook nummers als: “I want you Back”, van the Jackson Five, “All about the Base” van Meghan Trainor , en “Crunchy Granola” (Radio Veronica tune) . etc. etc. Kortom, ATK Brass beschikt over een zeer breed veelzijdig repertoire voor jong en oud.

De groep is door meerdere mooie optredens inmiddels een goede bekende bij Ruimtekoers, Arnhemse Uitnacht, theater “de Flint” in Amersfoort en de jaarlijkse Arnhemse Airborne herdenkingen. Hier hebben zij al meerdere keren een verrassend visitekaartje afgegeven. Telkens zijn zowel het publiek als ook de organisaties zeer enthousiast over de presentatie en de kwaliteit van de muzikanten.

Naast haar reguliere presentatie geniet ATK Brass ook haar bekendheid als Dickens orkest in kersttijd. Het beschikt over een groot, modern kerstrepertoire dat wordt gepresenteerd in nostalgische Dickens kleding. Ook hiermee is een vaste plaats verworven op de kerstmarkten in Arnhem, Drunen, Velp, en Duiven.

Een van de slogans van ATK Brass is ‘Join us’, en die wordt niet voor niets gebruikt. Je bent welkom!