Arnhem Sinfoniëtta

  1. Symfonie
  2. »
  3. Arnhem Sinfoniëtta
  4. »
sinfonietta-1
Contact Informatie
Adres:
Muntstraat 10, 6851 JV Huissen
Secretaris: Joseph Dommeck
Repetities:

we repeteren op maandagavond van 20.00 tot 22.15 in Het Stedium, Muntstraat 10, 6851JV Huissen

Omschrijving vereniging:

Arnhem Sinfoniëtta is het grootste niet-professionele symfonieorkest van Arnhem. Het orkest werd vlak na de oorlog, in juni 1945, opgericht als personeelsorkest van de Algemene Kunstzijde Unie (de AKU). In 1975 veranderde de naam van het bedrijf in Enka en in 1987 werd de Enka onderdeel van het grote Kazo-concern. De naam van het orkest veranderde mee: het AKU kamerorkest werd de Enka orkestvereniging en vervolgens het Akzo symfonieorkest. In 1993 werden de banden met Akzo verbroken, er zaten toen vrijwel geen Akzo-medewerkers meer in het orkest. Sindsdien staat het orkest (goed) bekend als Arnhem Sinfoniëtta.

In de loop van de geschiedenis van Arnhem Sinfoniëtta hebben musici van grote naam met het orkest gesoleerd, zoals Pieter Wispelwey, Miranda van Kralingen, Paolo Giacometti en Vera Beths. Tegenwoordig biedt het orkest graag een podium aan talentvolle solisten met een binding met de stad Arnhem, bijvoorbeeld aan musici van Phion (voorheen HGO). Het orkest zoekt van tijd tot tijd ook graag samenwerking met koren of dansers.

Tegenwoordig bestaat het orkest uit ongeveer 50 leden van 26-90 jaar. Het orkest staat onder leiding van Alexej Pevzner.